SEO – Tehnici si Unelte -> Tehnica 2 – Inserarea cuvintelor cheie

Tehnica 2 – Inserarea cuvintelor cheie

Dupa ce ai generat o lista cu cel putin 20 de cuvinte relevante (limita ar fi undeva la maxim 1000 caractere/ 48 de cuvinte dupa parerea unor experti SEO), va trebui sa le ordonezi in functie de importanta si sa incepi procesul de inserare.
a) Inserare in numele domeniului.
Cand vine vorba de inregistrarea numelui domeniului web, foarte multe persoane aleg numele firmei de tipul www.firmamea.ro sau un alt nume sugestiv si usor de retinut dar care nu contine nici macar un cuvant cheie. Cei care se pot baza pe o optimizare ireprosabila pot ignora acest aspect, insa majoritatea nu isi pot permite excluderea cuvintelor cheie din domeniu.
Inserarea unuia sau mai multor cuvinte cheie in numele domeniului, nu poate avea decat un efect benefic asupra optimizarii pentru motoarele de cautare. Poti face un mic test: cauta intr-un motor de cautare un cuvant cheie si vei observa pe prima pagina website-uri care contin acel element.
Fa in asa fel incat numele sa fie atat optimizat dar si usor de retinut/sugestiv pentru clienti. Acestora din urma ne adresam iar motoarele de cautare nu sunt decat un mijloc prin care ajungem la ei.
b) Inserare in titlul si numele paginii.
Insereaza pana la 8 cuvinte cheie in titlul paginii, acesta ar fi numarul mediu asupra carora au cazut de acord majoritatea specialistilor SEO. Primul cuvant cheie ar trebui sa fie cel mai sugestiv.
Numele paginii va trebui si el optimizat cu cuvinte cheie, de regula despartite prin „_” si localizat intr-un folder cu nume sugestiv.
c) Inserare in meta keywords
Se pot adauga pana la 1000 de caractere sau 48 de cuvinte cheie in meta keywords, insa o limitare la aprox. 25 de cuvinte te-ar scuti de grija unei posibile penalizari din partea motoarelor de cautare.
d) Inserare in meta descriere
Descrierea poate contine pana la 200 de caractere, adica aprox. 12-24 cuvinte si trebuie sa fie sugestiva atat pentru clienti, cat si pentru motoarele de cautare.
Descrierea este cea care apare pe pagina de cautari imediat sub titlul paginii. In cazul in care nu aveti descriere, va fi preluat un extras din continut, relevant pentru cautare.
e) Inserare in heading (titlul continutului)
Folositi predominant tipurile de heading h1, h2 si h3. Toate titlurile din continut nu ar trebui sa depaseasca 70 de cuvinte. Cel mai relevant pentru motoarele de cautare este primul titlu si automat primele cuvinte cheie din titlu.
f) Inserare in continut (body)
Scrisul pentru web difera de cel traditional, la fel si modul in care oamenii il citesc. Majoritatea scaneaza textul pentru pasaje de informatie relevanta. Insa motoarelor de cautare au nevoie de un continut bogat de unde sa extraga cuvinte cheie. Un compromis intre cele doua reprezinta solutia. Presara cuvintele si expresiile cheie pe tot parcursul continutului. Incearca totusi sa mentii o densitate a cuvintelor cheie sub 10% din intregul continut.
g) Inserare in descrierea alternativa a imaginilor ()
Textul alternativ pentru imagini poate favoriza pozitionarea pe un loc mai bun in clasamanentul cautarilor pentru cuvintele cheie folosite. Doar unele motoare de cautare acorda atentie acestei etichete, marind densitatea cuvintelor cheie.
h) Inserare in link-uri
Atat ponderea cuvintelor cheie in link-urile interne cat si in cele externe au o mare importanta. Insa de cele mai multe ori se omite acest aspect. Sa presupunem ca in prima pagina a site-ului tau faci trimitere catre pagina de servicii printr-un link intern. In locul unei exprimari mai putin folositoare de genul: Pentru a accesa pagina de preturi, click aici! adaugand link-ul intern constructiei „click aici” , ati putea optimiza aceasta exprimare astfel: Accesati Preturi haine copii aici adaugand link-ul intern constructiei „Preturi haine copii” care contine si doua cuvinte cheie.