Pompele de caldura – solutia pentru utilizarea energiei regenerabile in mod inteligent

Desi prea putin cunoscuta pe teritoriul Romaniei, pompa de caldura constituie o tehnologie moderna si ingenioasa. Acestea prezinta o inalta eficienta vizavi de utilizarea energiei regenerabile si constituie fara doar si poate o solutie ce atrage atentia unui public tot mai larg.

Se folosesc in mod deosebit pentru a incalzi locuintele, utilizand energia solara stocata in pamant. Cele de tip sol-apa reprezinta, se pare, o solutie mai potrivita decat modelele pe gaz sau electrice, fiind destinate de asemenea si furnizarii de apa calda menajera.

Lasand la o parte facturile mult mai mici pe care le au de achitat cei ce merg pe aceasta varianta, este de mentionat si contributia insemnata adusa de acestea in ceea ce priveste problematicele emisii de carbon. Intentia ar trebui sa fie de a proteja mediul, iar instalarea pompelor de caldura este un pas in acest sens.

O investitie pe care si tu o poti amortiza cu succes, cea ce vizeaza foraje pompe de caldura, ar trebui sa o ai in vedere si sa pornesti deja in cautarea unei echipe specializate in astfel de lucrari. Desigur, sunt cateva aspecte la care trebuie sa fii atent atunci cand vrei sa demarezi acest plan.

Cauta o firma cu experienta in foraje pompe de caldura

Inainte de toate te intereseaza experienta pe care o are firma ce ai gasit-o pentru a realiza aceasta lucrare. Eventual poti cere sfatul cunoscutilor ce deja folosesc un astfel de sistem si iti pot oferi o recomandare sau un feedback cu privire la firma cu care au colaborat.

Alegerea trebuie sa vizeze si brandul sub care a fost produsa pompa de caldura pe care o vei utiliza. Nu te grabi deci nici cand vine vorba despre aceasta decizie.

Intereseaza-te legat de tipul potrivit de pompa

Vei vedea ca piata te intampina cu diversitate, iar tu ai nevoie de un model care sa iti ofere un randament corespunzator si de durata, precum si o utilizare sigura. Atunci cand visezi un model sol-apa, ai in vedere faptul ca isi vor extrage energia din sol.

Conteaza deci si tipul forajelor din dotare, a acelor tuburi pe care specialistii le vor introduce in pamant pentru a finaliza procesul. Exista sonde verticale ce se folosesc in acest sens, insa acolo unde exista limitari de spatiu, te poti orienta dupa un model de pompa cu sonde verticale.

Ai avantajul in acest fel ca beneficiezi mereu de o temperatura constanta, asigurata in principal de foraje. De aici reiese ca acestea trebuie sa fie calitative, deci realizate de cunoscatori in domeniu. O alta parte avantajoasa se refera la faptul ca nu sunt variatii in functie de anotimp. Deci nu va fi necesara o sursa adiacenta de caldura.

Informeaza-te legat de avantajele privind necesarul de apa calda menajera

Atunci cand mergi pe varianta pompelor de caldura geotermale, ai dublu avantaj. Iti asiguri nu doar caldura in locuinta, ci si apa calda menajera. Sa stii ca avantajele pompelor sunt mai multe decat ti le imaginezi.

Spre exemplu, daca iarna ai asigurata caldura in locuinta, pe timp de vara pompa actioneaza in sens invers, deci vei avea racoare in interior. Priveste putin mai departe lucrurile. Cu o pompa de caldura stii ca nu mai e cazul sa instalezi aparate de aer conditionat – daca aveai asta in plan.

Citeste mai multe despre pompele de caldura si forajele specifice si apoi intra in contact cu specialistii pentru executarea unei lucrari durabile. Gasesti servicii la indemana pe site-ul ecodrillforaje.ro.