Gestionarea negativitatii pe net

Blogosfera si lumea facebook este una publica. Oamenii pot comenta, revarsa sentimente, se pot plange si pot reclama. Deci, ce se intampla atunci cand site-ul tau are o prezenta considerabila pe internet si oamenii incep sa devina critici si uneori chiar nepoliticosi? Vei sterge tot ceea ce este negativ? Le spui oamenilor unde sa mearga? Le vei cere sa se opreasca?

Niciuna dintre varinatele de mai sus nu este recomandabila. Mai intai: nu exagera! Nu e sfarsitul lumii. Te descurci ca si cum a-i face-o in viata reala. S-ar putea sa-ti fie greu sa fii de acord cu asta la inceput, insa vei intelege ca si aceste critici sunt de fapt niste oportunitati. Ca atare, trebuie sa fie manipulate cu finete si cu grija. In caz contrar, ai putea sa maximizezi si mai tare impactul negativ asupra site-ului tau marind potentialele daune, in loc sa neutralizezi impactul creat.

Alege firma de webdesign potrivita

Pentru a intelege cu ce ai de-a face, in primul rand este nevoie sa intelegi ca exista doua tipuri de negativitate asupra site-ului pe care o vei intalni: reactiva si proactiva. In primul caz, oamenii raspund la ceva ce ai pus pe site iar mai apoi le-ai reamintit de existenta ta postand ceva. Acest lucru este utilizat ca o oportunitate de a obtine un punct de vedere din experienta lor. In cel de-al doilea caz, oamenii sunt de obicei atat de enervati de ceea ce ai pus pe site, ca simt nevoia sa iasa in spatiul public pentru a spune ceva negativ despre tine.

In niciunul dintre cazuri, nu cenzura oamenii si nici nu sterge ceea ce au spus despre tine, cu exceptia cazului in care limbajul depaseste anumite limite ale vulgaritatii sau contine injuraturi. Lasa comentariile despre site-ul tau acolo unde au fost scrise, ca o oportunitate de a arata ca un star rock controversat, dar si pentru a-ti demonstra integritatea. Este usor sa te incalzesti la soare intr-un camp de trandafiri, dar este nevoie de curaj, mandrie si integritate sa lasi acolo tot ceea ce este negativ pentru ca lumea sa poata vedea ce cred altii despre site-ul, produsele sau brand-ul tau. Acest lucru va oferi oamenilor o oportunitate de a te respecta, de a cantari binele si raul si de a decide pentru ei insisi. Daca vei avea puterea sa lasi oamenii sa vina cu propriile concluzii, vei fi incantat sa observi ca ei vor crede mai mult in tine si in site-ul tau, ca urmare, castigul apartine imaginii tale.