Subcarpati

Inainte sa dai play, trebuie sa stii ca albumul nu e despre teritorialism si nici despre protocronism, cu toate ca sunt folosite elemente folclorice traditionale romanesti. Albumul este despre un tanar roman care a gasit un izvor de energie pozitiva in aceasta muzica, un izvor de energie ce ne poate da un tel comun, respectiv o constiinta comuna. Si suntem in momentul si in tara in care este nevoie disperata de un punct comun intre oameni. Si niciun politician, niciun erou national (fals sau adevarat), niciun om de istorie nu o sa poata sa spuna mai bine decat muzica asta ce e Romania.

Si acum sa va zic si parerea mea despre album… DA… chiar poti sa-i zici “izvor de energie pozitiva”. Gasesti elemente folclorice in toate piesele si sunt asa de bine incorporate incat nu te gandesti ca aia e muzica folclorica.

Multi dintre voi probabil se intreaba ce e cu trupa asta sau ce e defapt “Subcarpati”. E o trupa. Cine canta? Sigur ati ascultat macar o data Suie Paparude… Bean s-a gandit sa faca si o treaba pe langa Suie Paparude si a facut asta.