SEO – Tehnici si Unelte -> Tehnica 4 – Generarea de trafic

Tehnica 4 – Generarea de trafic

Traficul generat influenteaza foarte mult „parerea” motoarelor de cautare despre site-ul tau. Un trafic targetat inseamna mai multi clienti pentru afacerea ta.
Adopta o strategie de promovare adecvata site-ului tau pentru a atrage cat mai multi utilizatori, indiferent daca astia reprezinta targetul tau ca afacere. Daca o fac, cu atat mai bine. Exista foarte multe metode de promovare a site-ului tau in mediul online. Unele necesita foarte mult timp investit, altele resurse financiare.
Despre promovare, vom discuta intr-un alt ghid. Acum vom mentiona pe scurt, ce poti face pentru a genera mai mult trafic site-ului tau pentru o mai buna pozitionare in motoarele de cautare.
– CPM (costul pe mii de descarcari) este un tip de publicitate cu plata-per-descarcare. Atentie! Simpla descarcare a unei reclame platite nu genereaza neaparat un client
– CPC (cost-per-click) Vei plati numai atunci cand utilizatorul da click pe reclama dumneavoastra. Din nou, un click nu inseamna neaparat un client.
– CPA (cost-per-actiune) Este cel mai util tip de publicitate platita, specific marketingului online afiliat. Vei plati atunci cand click-ul duce la o actiune specifica, gen comanda.
Unde poti plasa o reclama publicitara pentru a genera trafic:
– Portaluri de interes grupului tinta de clienti
– Site-uri ale comunitatii cu un continut de interes grupului tinta
– Motoarele de cautare mai sus amintite
– Forum-uri sau grupuri de discutie pe teme de interes pentru clientii tai
– Blog-urile mai sus amintite
– Dispozitive mobile, podcast-uri
– Newsletter-ele firmei tale
– Oferte nesolicitate sau solicitate trimite prin e-mail